• Musik

Strålande konsert av First Aid Kit

150223 Lokalt --> Tillbaka

First Aid Kit är i mina ögon något av det mest intressanta som hänt på Sveriges musikscen på mycket länge, deras vackra stämsångs Countrymusik tilltalar de flesta, både mainstream publik och kvalitetslyssnare. De har släppt tre album varav de två senaste har producerats av Jack White från White Stripes och alla skivor har hyllats av både kritiker, publik.

När systrarna börjar spela imponeras man av deras fina personkemi och samspeltheten som hörs i deras unika vackra sound som har finslipats till yppersta klass. Deras känslosamma välkomponerande musik värmer verkligen själen i ett bistert februari. De rör sig sparsamt på scenen med några få undantag men deras scennärvaro är hundra procent och de utstrålar ett välförtjänt självförtroende.

Publiken är betagen och hänförd från konsertens början och många sjunger med i allsång, de verkar verkligen trivas. Deras låtar som ”Blue” och ”Master Pretender” är alla vackra kompositioner med fina melodier vars refränger som fäster sig kvar i minnet. De är otroligt ödmjuka när de pratar med publiken mellan låtarna så blir det nästan lite väl sockersött.

En av mina favoritepisoder under kvällen är när de river av ett stycke av White Stripes ”Seven Nation Army” som jag gärna hade hört hela låten. Under andra delen av konserten sjunger de också en låt utan mikrofon vilket är ett trevligt och originellt inslag som gillas av publiken. Konsertens ljud är förnämligt bra och på ljuset finns heller inget att klaga på.

Min absoluta favorit låt ur deras repertoar är ”My Silver Lining” som jag tycker har en hitt känsla av världsklass. Framgångssagan First Aid Kit är ett faktum och det bevisades av fredagens underbara konsert som publiken älskade.

First Aid Kit får hela…

svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-fade-1

Johan Bergdahl
Örebroguiden