• Kultur

Kodjo Akolor fick East West att skratta

150222 Lokalt --> Tillbaka

I fredags kväll besökte komikern Kodjo Akolor Örebro och ett utsålt East West med sin nya show ”Jantelagen”. Kodjo är kanske mest känd som programledare i P3s morgonpasset och musik hjälpen, men har under ett flertal år även verkat som stå upp komiker. 

Jag har sett Kodjo ett flertal gånger under hanns karriär och jag måste säga att han har en positiv utveckling, bland annat känns det skönt att han har börjat släppa kuken och skaffat sig en egen stil.

Första gången jag såg Kodjo handlade nämligen flertalet skämt om manliga genitalier och hanns framträdande var som en krystad blandning av Eddie Murphy och Dave Chapelle.

Men nu är skillnaden slående och snopphumorn har tonats ned till att bli antydningar och anspelningar, Kodjo har dess utom skaffat sig ett helt eget scenspråk som fungerar mycket bra för honom.

Vad tyckte jag om showen då?
Kodjo är faktiskt riktigt rolig ibland, som när han förklarar hur det är att vara färgad och samtidigt en produkt av det svenska kynnet och jantelagen. Jag får mig några skratt men inga riktiga gapskratt, många småbarnsföräldrar skrattar dock gott då Kodjo berättar om sina upplevelser som relativt nybliven pappa.

Jag tycker att detta bådar gott och Kodjo har blivit betydligt mycket bättre på scen än tidigare, och jag får säga att det nya materialet håller.

Kodjo Akolor får…

svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1****

Karl-Johan Sandberg, Vin Dryck| ÖrebroguidenKarl-J0han Sandberg, Vin | Dryck
Örebroguiden