• Musik

Sanne Salomonsen släpper albumet ”Hjem 2014″

150221 Musik --> Tillbaka

Säg ”dansk rocksångerska” och vi vågar nästan lova att nio av tio svenskar kommer att säga Sanne Salomonsen. Hon är älskad som få och är en av de danska artister som nått störst framgångar i Sverige med bland andra låtarna ”Den jeg elsker” och ”Hvis du forstod”.

Under våren 2014 gav Sanne sig ut på en bejublad och mycket framgångsrik turné i Danmark, där hon akustiskt och avskalat tog sig an sina egna favoriter från sin remarkabla karriär. På publikens begäran blev detta senare förevigat på albumet ”Hjem 2014″, som släpptes i Danmark i höstas.

”Det är en stor lycka att kunna tillåta sig att få nya idéer och återuppfinna sig själv och sin musik. Vi tog en chans att inte ta den säkra vägen med de säkra hitsen. Det gör mig vanvettigt lycklig att det lyckades. Normalt låter jag musiken sitta i kroppen när jag uppträder, denna gång lät jag den sitta i sinnet och därför var jag inte fysiskt trött, men mentalt trött efter konserterna” – säger Sanne. Hon tillägger att nu är hon inte bara ”Rock Mama” utan också ”Ballad Mama”.

Nu släpps albumet ”Hjem 2014” i Sverige med extraspåret ”Nonetheless” från Melodifestivalen, som Sanne sjunger tillsammans med Marie Bergman. Lyssna på albumet här >>

Med start i mars åker Sanne också ut på stor turné i Sverige, även här i akustiskt tecken, tillsammans med Mats Ronander och Benneth Fagerlund. Turnén gör cirka 40 stopp runt om i Sverige. Se full turnéplan här >>

Sanne Salomonsens senaste studioalbum är ”Tiden brænder” från 2011. Albumet sålde platina i hemlandet. Innan dess släppte hon comebackalbumet ”Unico” som var en av årets storsäljare i Danmark 2009 och förblev på topplistorna i nästan ett år.

Musik
Örebroguiden