• Krönika

Krönika | Upp och nervända världen, eller….

150202 Krönika --> Tillbaka

Vad är det som egentligen hände kan man tänka såhär efter att Hindersmässan, antagligen den sämsta sen starten, har avslutats?

Normalt sett ska det vara svinkallt, drivis och vind som piskar upp en ordentligt. Helt perfekt skulle det kunna ha varit just i år när Örebro var värd för vinter SM-veckan, men icke sa nicke!

Riktigt synd med tanke på att SM-veckan har slagit rekord i antalet deltagande idrotter, hela 26 stycken (kanske 27 till och med) stod på menyn. Allt från skidor i nybyggda skidstadion i Ånnaboda till Radiostyrda bilar i Backahallen, synd då att vissa vinterbetonade grenar fick strykas just för att vädret valde att lägga mer varma grader över Örebro med omnejd.

Men nu är både Hindersmässa och SM-vecka över, nu kommer både kyla och snö inblåsandes, inte riktigt rätt, men men.

Några som i alla fall blåser rätt är Örebro Hockey som för tillfället ligger på en hyfsat klar slutspelsplats, sjätte plats med fem poäng ner till Färjestads BK. Nu är det ett helt annat Örebro HK, men en inställning som andas professionalism och vinnarmentalitet, det kan sluta precis hur bra som helst när det är dags att räkna av grundspelet.

Annars så har Örebro som vanligt mycket att bjuda på under Februari månad, Fest & Bröllpsmässan på Örebro Slott, Travel & Taste, First Aid Kit, Melodifestivalen 2015 och Jobbmässan 2015 på Conventum.

Även nöjeslivet börjar tina upp, Ritz Nightclub som redan har startat 2015 med en grym akt i forma av Snoop Dogg sätter fart på sin populära Afterwork med mer eller mindre kända dansband, Villa Strömpis ångar på som vanligt med klubbandet, Satin står högt med pop & rock.

Så med andra ord så ljusnar det inte bara vädermässigt!

Anders Olofsson, Redaktör Ansvarig utgivare | ÖrebroguidenAnders Olofsson, Redaktör Örebroguiden

Se alla krönikor av